Afdekking

Een zwembadafdekking is in Nederland onmisbaar in verband met het wisselende weer.

Waarom een afdekking:

  • Isolatie
  • Veiligheid
  • Vuilafstotend
  • Mooie afwerking van uw zwembad 

De afdekkingen zijn in verschillende soorten en maten leverbaar. Varierend in prijsklasse en kwaliteit.

Oplopend in prijsklasse en kwaliteit kunt u denken aan de volgende afdekkingen.

  • Noppenfolie. Dit is een plastic zeil waaraan aan de onderkant kleine luchtbelletjes in het plastic zitten. Deze afdekking sluit het zwembad wel af, maar heeft een geringe insolatiewaarde.
  • Foamafdekking. Een foamafdekking is vervaardigd uit een kunststof zeildoek als toplaag. Deze wordt vaak geleverd in de kleur blauw. Andere kleuren zijn ook mogelijk. De isolatiewaarde wordt verkregen door een soort schuimmouse aan de onderzijde van de afdekking. Deze schuimmouse is waterafstotend. Deze afdekkingen kunnen gemaakt worden met een drijvende 'spoiler' aan de voorzijde, zodat er tijdens het sluiten zo min mogelijk weerstand wordt opgebouwd. Foamafdekkingen worden vrijwel altijd handmatig bediend. De oprolinrichting waar de afdekking mee wordt bediend zijn vervaardigd uit rvs poten met daartussen een aluminium buis. Aan de voorzijde van de foamafdekking bevindt zich een touw waarmee de afdekking over het zwembad getrokken kan worden.
  • Automatische lamellenafdekking opbouw. Bij deze afdekking bevindt de oprolinrichting en de motor zich boven het water op de kop van het zwembad. De lamellenafdekking speelt een grote rol als energiebesparende factor. Tevens kan de temperatuur van het water enkele graden hoger worden indien men kiest voor een uitvoering met zonnecollectoren. De afdekking wordt bediend met 1 druk op de knop op het bedieningspaneel. Ook is er in het bedieningspaneel een sleutelschakelaar aanwezig. Zonder sleutel kan de afdekking  niet bediend worden. Dit is veilig en gaat ongewenst gebruik van het zwembad tegen.
  • Ingebouwde volautomatische lamellenafdekking. Bij deze afdekking bevindt de oprolinrichting en de motor zich onder het waterniveau. De lamellenafdekking is een belangrijk element bij de aankoop van het zwembad. Het speelt een grote rol als energiebesparende factor. Een lamellenafdekking in Solar uitvoering maakt het verwarmen van het zwembad in de zomermaanden nagenoeg overbodig. Door het zijprofiel in het zwembad kan de afdekking niet zinken en wordt de stabiliteit van de afdekking verhoogd.

Contact

Heeft u een vraag of opmerking neem dan gerust contact met ons op .

*
*
*

* verplicht veld

Adres

Vestigingsadres:
Benno Ochse
B. Ochse Poolservice
Rijksweg 87
1411 GE, Naarden Noord-Holland The Netherlands
06 25 26 20 84
035 65 69 686